Midsommar – Gålö Havsbad

Årets midsommarhelg spenderade vi på Gålö Havsbad. Gålö har sedan tidigare varit en favorit för oss. Det började för två år sedan när vi tältade där för första gången. Jag blev helt enkelt kär. Min make, Mathias, har dessutom spenderat mycket tid på Gålö som barn då de hyrde stugor där.

Om jag ska skriva några rader om själva campingen så har den allt som jag letar efter och det skulle inte förvåna mig om jag någon gång får för mig att jag vill stå säsong, att det blir på just Gålö Havsbad. Servicehusen är nyrenoverade och städas ofta. Det har aldrig varit slut på papper eller liknade. Denna gång hade vi plats 4 vilket innebär nära till allt. 100 meter till duschar och toalett, 500 meter till servicehus med kök, dusch och toalett. De har en fin restaurang med rättigheter om man vill ta en öl och en liten campingshop med det nödvändigaste som ligger cirka 500 meter från vår plats. För barnen finns ett pyssel- och spelrum. I spelrummet finns det bland annat biljardbord.

Ute på Gålö finns även en lanthandel som har ett större utbud om man behöver handla, dit tar man sig på cirka tio minuter med bil. Där finna även en pizzeria och en thai-vagn.

Ute på Gålö är naturen oslagbar. Fina skogsområden där man kan vandra, klippor vid havet som man kan stanna till vid och bara suga i sig den underbara havsluften. Eftersom Mathias har varit där mycket som barn så har han en massa guldställen som vi ofta går till och bara njuter. Ett av dem är stenstränder, på andra sidan av ett berg är det som små vikar med stenstränder. Där kan man gå i timmar och leta fina stenar och snäckor. Något som våra barn uppskattar mycket.

Själva midsommarfirandet var mysigt. Det fanns fika att köpa även om de flesta hade med sig egna fikakorgar. Lite spel som barnen kunde spela och en hoppborg som man fick hoppa i hur mycket man ville hela dagen. Dans runt midsommarstången som vi tyvärr missade på grund av att vi glömt halva packningen hemma, tur att Gålö bara är 45 minuter från hemmet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *